Sunday, 28 April 2013

Adam Ikhwan...!!

Seorang lagi insan HEBAT..!! BERUSIA 22 tahun dan berjaya mengecapi financial and time freedom di usia Muda.. jom kenali beliau..!!


sedikit perkongsian daripada saya mengenai seorang insan hebat yang saya baru kenali beberapa bulan lepas, Nama beliau Muhd. Adam Ikhwan. Beliau berusia 22 tahun.Berasal daripada Perak. Pendidikan beliau hanya sehingga tingkatan enam rendah di pertengahan pengajian beliau mengambil keputusan berhenti sekolah kerana telah bertemu dengan satu peluang yang telah mengubah kehidupan beliau sehingga 360 darjah.

Pencapaian beliau setakat ini ialah.

1. pada usia beliau 19 tahun beliau telah berjaya memiliki kereta idaman beliau sebuah BMW 3 SERIES, dan pada usia 20 tahun beliau telah berjaya memiliki sebuah kereta Mercedes c250 dan telah menghadiahkan kepada ayah beliau kereta model yang sama. Untuk pengetahuan juga ayahnya pula hanya merupakan seorang pemandu teksi.

2. Pada umur beliau 20tahun juga beliau telah mendirikan rumah tangga dengan pasangan beliau dengan perbelanjaan perkahwinan sebanyak RM 100K atau RM100 000 dan mas kahwin beliau bernilai RM30 000

3. Pada usia beliau 21 tahun beliau telah menghadiahkan ibu beliau sebuah kereta Toyota Vios TRD. dan ibu beliau pula hanya merupakan seorang pembantu am rendah di Majlis Bandaraya Ipoh.

4. Sekali lagi beliau menukar kereta idaman kepada BMW 3 series dengan kos ubah suai kereta bernilai mencecah RM40 ribu pada usia 21 tahun dan pendapatan tertinggi beliau sepanjang 21 tahun RM72K sebulan.

5. TERKINI!! 2013 Pada usia beliau mencecah 22 tahun telah berjaya memiliki rumah bernilai RM850 ribu di Pulau Pinang.

Apa yang saya kongsikan bukan minta dilihat pada material atau kebendaan yang dimiliki beiiau. tetapi bagaimana dan apa yang beliau lakukan untuk mendapatkan apa yang beliau kecapi sehingga kini. Tempoh masa yang beliau ambil untuk menunaikan impian beliau. Semoga perkongsian ini mampu membuka mata anda semua dan memberi semangat dan perangsang kepada kita untuk berjaya.

No comments:

Post a Comment